La Parròquia de Roda a la publicació digital Catalunya Religió

Dins del reportatge que va fer Catalunya Religió a quatre capellans de Catalunya, un d’ells el mossèn de Roda, sobre les conseqüències de la pandèmia a les parròquies hi sortia aquesta informació:

La comunitat més enllà de la parròquia 

Des de la parròquia de Sant Pere de Roda, de Roda de Ter, al bisbat de Vic, valoren els efectes positius i negatius de la pandèmia. Ramon Bufí n’és el rector. “Al veure que no podíem veure’ns una colla ens vam posar a fer audiovisuals amb gent de la parròquia, motiu litúrgic del dia, paisatges del poble, gent que parlava i això s’ha escampat”. Ho compta en el balanç positiu.

Han difós missatges per Festa Major el mes de setembre, per Nadal i per felicitar la Pasqua. Bufí en valora la constància: “Això ha tingut molt d’èxit, ha fet viure la comunitat més enllà de la parròquia”. També agraeix que “la catequesi ha estat repotenciada a casa amb els pares”. En el dia a dia continuen amb el treball amb grups de joves i de matrimonis, “sempre de manera virtual”, apunta Bufí.

Per contra, i en el balanç negatiu, apunta la davallada en l’assistència. “La pandèmia ha fet disminuir el nombre d’assistents, en un 30%”. Bufí es mostra crític amb reduir la vida pastoral a la celebració de sagraments: “Em resisteixo a mirar aquest contratemps amb l’ull posat només en el nombre de gent que ve a l’església; perquè dir això vol dir  reduir la pastoral a les misses”.

Tags: